Cognac - Onze passie, ons verhaal

Bij een geweldige cognac draait alles altijd om de juiste combinatie van passie, vakmanschap en tijd.

En aangezien goeie smaak nooit een kwestie van exacte wetenschap is, is de totaalervaring bij Malternative Belgium altijd meer dan de som van de delen. Want Malternative Belgium voegt nog een extra ingrediënt toe, dat als peper en zout alle andere elementen doet schitteren: echte beleving met direct en persoonlijk contact.

Malternative Belgium, dat zijn wij, Pieter Knapen en Ysatis Thijs. Zoek gerust even in het woordenboek bij het lemma ‘Bourgondisch koppel’ en de kans is groot dat je onze namen daar terugvindt.

Zelfs van voor we elkaar kenden waren we allebei op zoek naar de échte kwaliteit van het leven: lekker eten en drinken, gezellig samenzijn en delen met vrienden. Ware levensgenieters. Het is dan ook geen verrassing dat we onze zoektocht samen verder zetten en perfectioneren.

In 2020 werd Malternative Belgium herboren als onafhankelijk bottelaar van cognac, dit voelde meteen goed aan.
Nu, nog 3 jaar later is er naast ons online bedrijf een echte belevingswinkel in Hasselt, een plek waar je in een gezellige setting kan proeven en beslissen over een eventuele aankoop en waar we alle mogelijke kennis over cognac samen brengen.

De toegewijde interesse in spirits begon in 2009. De eerste stappen in het universum van de cognac hebben we gezet als distributeur van een gereputeerd merk in 2016. Daar vonden we niet helemaal onze gading – we wilden mensen echt laten voelen hoe we zelf geraakt werden door het verhaal van deze eau de vie en meer zijn dan een logistieke schakel.

In al die jaren werden ook onze contacten in de cognacstreek uitgebouwd, zodat we nu ook dankbaar gebruik kunnen maken van ons fijnmazig netwerk van kleine, familiale producenten die stuk voor stuk dezelfde waarden in het vaandel dragen: kwaliteit, erfgoed, kennis en passie die gedeeld moet worden.

We zijn er trots op dat we sommigen onder hen intussen vrienden mogen noemen.

Zin om zelf te ervaren hoe cognac je leven kan verrijken? Neem dan zeker even contact op met ons. Of beter nog, kom eens langs!Er staat altijd een mooie fles open om te proeven, want daar is het voor gemaakt, toch?

Kom alles te weten over onze belevingswinkel

Onderweg door de cognacstreek

Naar experiences

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle Cognac nieuws en onze nieuwe releases