Malternative Belgium, de wereld is ons publiek.

6 augustus 2023

Wat begon als een droom van een gepassioneerde liefhebber van edele dranken, groeide uit tot een groot project van jonge ondernemer Pieter Knapen en echtgenote Ysatis Thijs.

In 2020 werd Malternative Belgium herboren als onafhankelijk bottelaar van cognac. Direct persoonlijk contact met de producenten is voor ons van primair belang. Als bottelaar selecteren we uitzonderlijke vaten cognacs die een uniek profiel hebben, die wij graag in de kijker zetten. We bottelen wat we zelf lekker vinden zodat we honderd procent achter onze selecties staan.

In al die jaren werden ook onze contacten in de cognacstreek uitgebreid, zodat we nu ook dankbaar gebruik kunnen maken van ons fijnmazig netwerk van kleine, familiale producenten die stuk voor stuk dezelfde waarden in het vaandel dragen: kwaliteit, erfgoed, kennis en passie die gedeeld moet worden. We zijn er trots op dat we sommigen onder hen intussen echte vrienden mogen noemen.

Sinds 2022 is er naast ons online bedrijf een echte belevingswinkel in Hasselt, we wilden een plek creëren waar mensen niet alleen cognac konden kopen, maar waar ze een unieke en gedenkwaardige ervaring zouden beleven.

In een moordend competitieve online wereld moet je je uiteindelijk onderscheiden van de rest, deze authenticiteit is voor ons een absolute meerwaarde. En het delen van kennis zorgt er voor dat je nog meer mensen kan inspireren om de cognacwereld verder te ontdekken.

Naast onze eigen bottelingen helpen we ook collega-bottelaars met het selecteren van hun eigen cognac releases. We zijn ook exclusieve dealers en distributeurs voor verschillende familiale domeinen in België, Nederland en Luxemburg.

Al snel werd Malternative Belgium een bestemming voor liefhebbers van over de hele wereld. Zo reizen mensen van ver om de unieke selectie te ervaren en te genieten van een warme gastvrijheid. We organiseren regelmatig proeverijen, masterclasses en evenementen om klanten (particulier en professionelen) een nog diepere waardering voor deze edele drank te geven. Ook online proberen we met degelijke uitleg en eenvoudige processen een fijne winkelervaring te geven. Of het nu online is of in de winkel in Hasselt, we staan voor een persoonlijke benadering en geven zorgvuldige aandacht aan elke klant, ongeacht waar ze vandaan komen.

Met Malternative Belgium proberen we te bewijzen dat zelfs in een wereld van massaconsumptie en digitale dominantie, er nog steeds ruimte is voor een unieke en bijzondere winkelervaring die met liefde is gecreëerd!